Neem vandaag nog contact:           0473977264           talectum@hotmail.com

Autisme-coaching

met expertise verstandelijke beperking

  • Begeleiding van jongeren en volwassenen met autisme (en verstandelijke beperking)

  • Begeleiden van gezinnen en ouders met kinderen met autisme

Autisme ofwel "authentiek, dat ben ik"

Voor wie?

Iedereen persoon met autisme is authentiek. Anders gezegd: elke persoon met dit etiketje is gewoon zichzelf; een uniek individu met eigen talenten, eigen mogelijkheden, eigen interesses, eigen hobby's, eigen moeilijkheden,... .

Dat is van waaruit ik telkens vertrek. Ik start met de cliënt te leren kennen gewoon zoals hij/zij/x is. Ik vind het belangrijk om iemand écht te leren kennen.

Het autisme heeft uiteraard invloed op hoe iemand de wereld ervaart, hoe iemand denkt en voelt, of relaties aangaat. Binnen de begeleiding gaan we samen op zoek op welke unieke manier de cliënt denkt en voelt. Zo krijgen we inzicht en begrip in het autistisch denken en voelen. Vanuit dit inzicht kunnen we zoeken naar wat wél werkt; naar mogelijkheden. Samen gaan we op weg om het welbevinden en zelvertrouwen te verhogen.

VOOR JONGEREN EN VOLWASSENEN MET AUTISME

Jongeren, volwassenen met autisme (en een verstandelijke beperking) kunnen terecht bij Talectum voor begeleiding op maat.

VOOR OUDERS

Jij bent de expert van jouw kind. Talectum gaat samen met jou op weg om jou krachtig(er) te maken in het ouderschap.

VERBINDEN EN AFSTEMMEN GEBEURT DOOR ECHT TE LUISTEREN

Dat start met écht luisteren naar wat de ander te vertellen heeft. Zonder direct conclusies te trekken of een oordeel te vellen. Tijd geven en even wachten zodat de ander kan nadenken en kan vertellen wat hij/zij/x  te zeggen heeft. Vertragen om écht te horen wat de ander (van jou) nodig heeft.
Mensen met autisme (en een verstandelijke beperking) hebben vaak net dat beetje meer tijd nodig om enerzijds te verwerken van jij gezegd hebt en anderzijds om een antwoord te formuleren. MAAR: is het voor iederéén niet fijn om gewoon even de tijd te krijgen zodat je gewoon vrijuit kunt praten? Niet zomaar onderbroken worden? Of iemand die denkt te weten wat jij bedoelt? of iemand die al adviezen formuleert terwijl je enkel een luisterend oor nodig hebt?

Bij Talectum zorg ik ervoor dat de cliënt alle tijd krijgt om rustig na te denken of een verhaal te brengen. Door te vertragen, kunnen we verbinden en afstemmen.

Als ergotherapeut heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren en jongvolwassen met autisme (én een verstandelijke beperking)
Ouders kunnen bij mij terecht voor zorgen rond gedrag, opvoeding, ontwikkeling enzoverder.

Tijdens de begeleidingen stel ik de emotionele ontwikkeling centraal. Hierbij ligt de focus op het verhogen van het welbevinden door in te zetten op rust, ontspanning, activiteiten op maat, uitdagingen binnen comfortzone,...
Ik heb géén doosje met DE oplossing voor elke situatie. Had ik dat maar! Helaas!

Wat ik je wél kan bieden met zekerheid is een aanbod op maat: Talectum houdt rekening met wat jij (niet) wil, wat jij (niet) nodig hebt, wat je interesses zijn, wat jij op dit moment aan kan enzoverder.