Neem vandaag nog contact:           0473977264           talectum@hotmail.com

Autisme-coaching

met expertise verstandelijke beperking

  • Begeleiding van jongeren en volwassenen met autisme (en verstandelijke beperking)

  • Begeleiden van gezinnen en ouders met kinderen met autisme

Deze extra invulbladen behoren tot deel 2 van het boek "dit ben ik en mijn prikkels". Gebruik deze invulbladen zoveel als je wilt of nodig vindt. Hoe meer het kind zich bewust wordt van de prikkels binnenin het eigen lichaam, hoe meer het kind zich bewust wordt van een vol/traag of leeg hoofd. En zodra het kind dit kan, is het kind sneller in staat om constructief met stress om te gaan

Deze keuzeformulieren behoren tot het boek "dit ben ik en mijn prikkels". In deel 1 is Bas benieuwd wie jij bent, wat jij leuk vindt, wat jij goed kan of wat jij moeilijk vindt. Vind je het moeilijk om dat te bedenken? Dan kan je deze keuzeformulieren gratis downloaden. Print ze uit en laat het kind een keuze maken. Het kind kan ze opschrijven, tekenen of uitknippen.

Extra invulbladen
"prikkels en zintuigen"

Keuzeformulieren

In dit document vind je de “PRIKKEL-KAARTEN”, die behoren tot het groene gedeelte van het boek. Deze prikkel-kaarten zijn aanvullend om kinderen te helpen in het gewaarworden van prikkels in het hier en nu. Per zintuig vind je zes kaarten. Je hebt niets extra nodig!

Weet je kind niet bij één of meerdere zintuigen welke prikkels hij/zij op dat moment gewaarwordt? Dan kan je deze kaarten gebruiken om het kind te helpen hiermee.

Print en knip de kaarten uit. Kies één of meerdere kaarten. Lees ze voor en geef extra uitleg waar nodig.
 

Deze extra invulbladen behoren tot deel 3 van het boek "dit ben ik en mijn prikkels". Gebruik deze invulbladen zoveel als je wil of nodig vindt. Door regelmatig stil te staan welke emmers een vol of een leeg hoofd geven, krijgt het kind inzicht in hoe de prikkelverwerking bij zichzelf verloopt. Bijgevolg kan je nu acties ondernemen om het welzijn van je kind te verhogen. Ga samen met je kind op zoek hoe je volle emmers kan leegmaken of lege emmers weer kan vullen.

Prikkelkaarten
"prikkels en zintuigen

Extra invulbladen

"door de filter"

Vind je het moeilijk om te herkennen of je kind voor een bepaald zintuig eerder een vol of een leeg hoofd heeft?
Dan kan je deze kaarten downloaden en gebruiken!
Voor elk zintuig vind je een lijstje van mogelijke signalen die kunnen wijzen op overprikkeling of onderprikkeling.
LET OP: soms kan een bepaald gedrag of signaal zowel bij een vol of een leeg hoofd voorkomen. Twijfel je? Contacteer me of vraag advies bij een professional!

 

OBSERVATIE-KAARTEN
voor ouders & begeleiders

Gratis downloads bij het boek